keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

PullaaPellillä eli PeltiPullaa:)


Tätä meillon leivottu nyt jo toisen kerran tällä viikolla!
On vaan niin hyvää ettei sanotuksi saa:)

2,5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 muna
1 dl sokeria
1 tl suolaa
7 dl vehenäjauhoja
150g marg.

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi...lisää sokeri,suola ja muna.
Sekota hiiva jauhoihin ja lisää ne taikinaan.
Vaivaa sekaan vielä pehemeä rasva.
Vaivaa taikinaa hetken ja kohota liinan alla n.20min.

Valamista kuorrute:

Sekoita kattilassa:
150g voita
2,5 dl sokeria
3/4 dl vehenäjauhoja
1 pss hasselpähkinärouhetta(80g)


Kiehauta aineksia viitisen minuuttia.

Levitä sen jäläkeen taikina pellille
ja lusikoi kuorrutus taikinan päälle.


Paista pullaa 225 asteessa 15-20min.


Hyvää ja heleppoa ku heinänteko!

-malla-

22 kommenttia:

  1. Ai namskis sentään :) Näyttääpi siltä että maistuis minullekkin...

    VastaaPoista
  2. Haa, loistava idea!! :) Täytyypi kokeilla gluteenittomana... Kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
  3. Oi, pittääpä kokeilla seuraavaksi ku tekkee pullaa mieli! ;D

    VastaaPoista
  4. Oi, pittääpä kokeilla seuraavaksi ku tekkee pullaa mieli! ;D

    VastaaPoista
  5. Näyttää niiiin herkulliselta! Taitaapi päätyä viikonlopuksi synttäripöytään. ;)

    VastaaPoista
  6. Hyvältä näyttää,mutta tohtiskohan tehdä, ne kalorit nimittäin...Tepa Seinäjoelta

    VastaaPoista
  7. Eilen innostuin tätä tekemään ja täytyy kyllä sanoa, etten näin hyvää pullaa ole ikinä syönyt, ja niin helppoa oli tehdäkin!

    Selasin blogisi kerralla läpi ja lähes kaikki reseptit menevät kokeiluun lähitulevaisuudessa, niin maukkaan kuuloisia ovat kaikki! Kiitos! :)

    VastaaPoista
  8. Hei Hyvältä näyttää! Voiskohan tuon pähkinän korvata kaurahiutaleilla?

    VastaaPoista
  9. Joo kyllä voi!Ite en oo vielä kokeillu mutta löysin samankaltaisen ohojeen jossa oli käytetty kaurahiutaleita.

    VastaaPoista
  10. Nyt tekemään tätä. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  11. Jaahans ja alkupuoli kommentista taisikin häipyä taivaan tuuliin :)

    Ihanan näköinen ja kuuloinen ohoje. Sopii kiireiselle suurperheen emännälle!

    Soppiiko että lisään plokisi suosikkeihini Ruusperin Rutinoihin, niin muistan käydä visiitillä toistekkin?

    Ja lopuksi sitä aurinkoista kesää :)

    VastaaPoista
  12. No sopii iliman muuta!!!:D
    Aurinkoa myös sinne!

    VastaaPoista
  13. Kiitosta hyvästä ohjeesta! Vähän sain aikaseksi tummemman kuorrutteen, mutta ei se sentäs aivan palanu! ;)

    VastaaPoista
  14. Voi nam! ihana ohje! ihana blogi!

    VastaaPoista
  15. Kiitti kivasta ja nopsasta ohjeesta. Lisäsin vielä mustikoita (perunajauhoja+sokeria) kuorrutteen alle. Nyt voi vielä paremmalla omallatunnolla syödä, kun on antioksidantitkin mukana;)

    VastaaPoista
  16. Millä voisi korvata pähkinärouheen,kun allerginen?Tässä ja tuossa omenapiirakassa ja muissakin?Ihanan näköisiä!

    VastaaPoista
  17. Nam! Kyllä on hyvää ja helppoa! Suosittelen!

    VastaaPoista
  18. Tuli mieleen tuosta mustikasta,että pähkinän sijasta just esim.tuo mustikka sopii varmasti ihanasti!Päällä siis mustikkaa,sokeri ehkä vähän sitä voitaki..tätä pitäis kokeilla,että miten toimis:)
    Mutta tuota omppupiirakkaa voi kokeilla iliman pähkinää ....se toimii niinkin!

    Kiitos kaikille <3

    VastaaPoista
  19. Tein tällä ohjeella peltipullaa ja tuoreena on oikeinkin hyvää. Pakastin muutaman palan, vaan ehdottomasti parempaa ihan vastapaistettuna. Kaurahiutaleversiota olen joskus 80-luvulla koulussa kokeillut ja siitäkin on ihan ok muistot. Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
  20. Nam--Tätä teenkin viikonvaihteessa,kiitos ohjeesta <3

    VastaaPoista

makea kiitos viestistäsi!